Момиченцето е с фрактура на черепа и тежък мозъчен оток

Състоянието на 4-годишното дете, което заедно с майка си падна от балкон на жилищна кооперация в Бургас, е стабилизирано, но все още има пряка опасност за живота му. Това заяви лекуващият лекар от местната болница.

 

"Детето има фрактура на черепа с тежък мозъчен оток. Контузия на белия дроб с едно счупено ребро вдясно. За момента състоянието е стабилизирано все още с пряка опасност за живота", каза той, цитиран от БГНЕС.

 

Руска гражданка на 33 години, пребиваваща временно в Бургас, се хвърли вчера заедно с детето си от 5-ия етаж на жилищна кооперация в града.

 

Жената била семейна, като съпругът работел в Москва и идвал в България епизодично. Рускинята отглеждала сама 4-годишното си момиченце, с което заедно обитавала под наем апартамента на петия етаж в жилищната кооперация от близо 2 години.

 

По данни на свидетели тя и детето се прибрали около 18:00 часа. Минути по-късно скочила през терасата, падайки във вътрешния двор на кооперацията, като сигнал за инцидента подали нейни съседи, връщащи се от работа.

 

Жената е починала на място. Детето й е откарано в МБАЛ – Бургас. Бургаските медици извършиха животоспасяваща операция на 4-годишното момиченце.