Собственик на магазин публикува във Фейсбук видео, от което се вижда неизвестен краде 40 билета

 

Близо 7500 са кражбите, извършени в цялата страна само за първите два месеца на тази година. Данните звучат стряскащо, но според статистиката на МВР, този вид престъпления намаляват.

 

За същия период на миналата година е имало над 10 000 кражби. Причина за намалението от една страна може да са усилията на полицията, но от друга - тенденцията не всички пострадали да подават жалби. От МВР твърдят, че всяко четвърто престъпление е разкрито.

 

Един все още неразкрит крадец е задигнал от хранителен магазин билети на националната лотария.  За липсата собственикът на магазина Мирослав Расимов разбрал при ревизия. „Откраднати са 40 билета на националната лотария. Прегледахме записите от камерите и видяхме човека, който ги е откраднал”, разказа той.

 

Крадецът поискал от продавачката кисело мляко, тя отишла да го донесе и през това време е взел билетите. „Няма как да засечем номерата на самите билети, които е откраднал. Те не са регистрират при нас”, обясни Расимов.

 

Собственикът не подал жалба в полицията, защото при предишна кражба не получил помощ. Тогава са откраднати цигари, алкохол и пари за около 600лв. „Разпознах крадците, задържах ги  по някакъв начин в склада, извиках полиция, дойдоха, арестуваха ги и оттам нататък се почна ходенето по мъките”, спомни си Расимов. За да не си причинява същото отново, Мирослав е разпространил записите от охранителните камери на магазина във Фейсбук и се надява някой да разпознае крадеца.