Местните хора вече наричат трасето между Русе и Бяла, където е станал инцидентът, "пътя-убиец"

 

Жестока катастрофа край Русе уби трима души и прати дете в кома. Местните хора вече наричат трасето между дунавския град и Бяла "пътя-убиец". 

 

Инцидентът е станал на разклона за село Тръстеник между два автомобила. Шофьорът на единия решил да направи маневра и да се включи към движението за Русе с обратен завой. В този момент друга кола се блъска челно в него и се самозапалва. 

 

"Вътре са пътували един мъж, едно дете и две жени. Мъжът е загинал на място. Детето и двете жени са в тежко състояние, откарани в болницата. Другият водач също е в тежко състояние и той е откаран в болницата”, обясни директорът на Областната дирекция на полицията в Русе Георги Великов.

 

3-годишното дете е изпаднало в кома. Четиримата тежко пострадали са откарани в русенската болница, но в спешното отделение едната от жените и водачът на единия автомобил са починали от травмите си. 

 

Лекарите продължават да се борят за живота на детето и неговата майка. 3-годишното дете е излязло от кома и състоянието му се стабилизира. 

 

"То е черепно-мозъчна травма, в съзнание е, но с очертаващи се на скенера мозъчни контузии, които налагат лечение. Майката е с много тежка травма. С много тежък мозъчен оток, съчетан с една тежка гръдна травма. И се оказа, че в корема колегите хирурзи намериха фисура на черния дроб с кръвоизлив”, обясни неврохирургът д-р Огнян Игнатов. 

 

Заради тежкия инцидент трафикът по пътя Русе-Бяла бе сериозно затруднен. И в двете посоки се образуваха километрични колони от автомобили, поради което се наложи да бъде направена спешна реорганизация на движението. Причините за катастрофата се изясняват. 

 

Репортер: Олга Василева

 

Видео: БГНЕС