Фестивалът ще се проведе между 19-и и 28-ми юни в Пловдив

Близо 200 участници от 20 страни ще се включат в седмото издание на Международния фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK, организиран с подкрепата на Община Пловдив, Пловдив 2019 и Фондация “Америка за България”. 

Още по темата

 

Фестивалът, който се провежда между 19-и и 28-ми юни в Пловдив, ще представи работата на дизайнери и артисти от цял свят в рамките на 24 експозиции. Гости ще бъдат някои от най-известните имена в съвременния дизайн, а българският дизайн ще бъде достойно представен, както от нови, така и от вече утвърдили се имена.

 

През 2015 г. изложбената програма на ONE DESIGN WEEK събира многообразно съдържание от теми, техники и участници, подбрани така, че да приближат и вдъхновят аудиторията по темите на съвременния дизайн (графичен, изложбен, гейм, продуктов, социален, политически, текстилен, плакатен, принт, технологичен, дизайн на храна и т.н.), давайки ѝ възможност за един нов и свеж поглед към световните тенденции в сектора.

 

Изложбите в програмата на ONE DESIGN WEEK са подредени в различни локации в Пловдив - Капана, пространства, базирани на главната пешеходна улица на Пловдив, арт-галерии и кафенета, Градската художествена галерия, Баня Старинна, Кино „Космос“, Дружество на пловдивските художници и др.