Просяците - новият елит, който диктува правилата

 

Миролюба Бенатова представя: Циганите-просяци - новият елит, който диктува правилата. Защо българите се страхуват и не говорят?


„С оператора Милен Цанков направихме трета част на поредицата за организираната просия в Швеция. Лицата, които ние заснехме в Швеция бяха разпознати в България като никак не бедни. Това са хора, разследвани за лихварство. Отидохме в село Дреновец, за да видим как живеят те”, обясни Миролюба Бенатова в студиото на ДИКOFF.


„Аз видях село Дреновец като една представителна извадка на тип взаимоотношения, на тип организирана престъпност и на „цъкащия часовник”, казва журналистката.


Докато прави репортаж за просията в Швеция, тя среща Христо и Надежда, семейство от село Дреновец, които обаче са разследвани за лихварство. В двора на къщата им в България обаче Миролюба намери покрит луксозен автомобил.


„В случая не е важно, че те са роми. Важно е, че са хора, на които е позволено с различен вид престъпна дейност, добре маскирана или леко размита, в един момент да си купят власт и влияние”, добави Миролюба Бенатова.


Повече по темата гледайте във видеото.

 

Още от Миролюба Бенатова - ТУК.