Патриоти и Реформатори са на власт благодарение на ДПС, заяви премиерът

 

Приходите в хазната от началото на годината са с 2 млрд. повече от събраното за същия период през 2014 г. Това каза премирът Бойко Борисов в студиото на "Здравей, България". Той отрече информацията, че министър Лиляна Павлова може да е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София. И за пореден път отрече, че ще става президент.

 

1,2 милиарда сме събрали от акциз, данъци и в борба с корупцията и контрабандата на горива, цигари, алкохол. Това не се дължи само на Ваньо Танов, а на цялата система, която направихме", изтъкна министър-председателят, като поясни, че всеки тир се наблюдава онлайн от влизането му на границата до крайната му точка. 


„Искам да уверя контрабандистите, които си мислят, че това е временно, че не са прави. Много ни се услади, защото когато влизат повече милиарди в бюджета сивият сектор се свива, а имаш пари да дадеш и на пенсионерите”, заяви премиерът. 

 

Относно взаимоотношенията си с ДПС, той посочи, че когато Делян Пеевски напусне партията, тя ще стане удобна за разговор: "В този момент няма партия, която да им каже „добър ден” и да не си понесе негативите"

 

"Патриотите, Реформаторите и АБВ дължат на ДПС това, че днес има правителствоЗащото ДПС влязоха и гласуваха с нас плоския данък. Ако данъците не бяха останали същите, ГЕРБ излизаше от властта", изтъкна премиерът.

 

Относно записа, на който Борисов, Найденов и Кокинов обсъждат как да прекратят дело срещу бившия земеделски министър, премиерът заяви: „Този запис не е автентичен. Той е фалшив. Откъде да знам дали съдържанието му е автентично, когато е незаконен". 

 

"Не сме избрали ние Сотир Цацаров. Избра го Висшият съдебен съвет. Ако го бях избрал аз, нямаше да ни разкарват с Цветанов. У нас, също като в Румъния, прокурорът не е подчинен на управляващите", увери той. 

 

Относно взаимоотношенията си с Цветан Василев, министър-председателят уточни, че за четири години е имал точно четири срещи с банкера: "Помня ги много добре. Едната беше за асфалтирането на двора на френската гимназия, втората - с феновете на "Ботев - Пловдив", третият път беше довел едни германски инвеститори. Последно той много настояваше да дойде в Банкя". 


С Делян Пеевски срещите му били също толкова. Депутатът на ДПС бил активен по програмите за смесените райони.

 

Борисов разкри някои от кандидатите за кметове на ГЕРБ. Сред тях няма да е регионалният министър Лиляна Павлова, каквито слухове се завъртяха в общественото пространство. 

 

„Данчето се справя прекрасно”, заяви Борисов.

 

За Пловдив ще се кандидатира досегашният кмет Иван Тотев, за Варна отново ще се бори Иван Портних, а за Бургас – Митко Николов.

 

Що се отнася до икономиката на страната, премиерът коментира, че вече има над 2% ръст:„Идват все повече инвеститори, все повече работни места се разкриват”.

 

По повод разкритията на Нова за палатите на "социално слабите" в Игнатиево, той заяви: "Два имота с две къщи вече са запорирани в ИгнатиевоСигурен съм, че този път ще се стигне до конфискация".

 

"Не са само те. Не се съгласявам само, че се фокусираме върху това, че те са роми. Ако се разходим из квартали като "Бояна", "Драгалевци" и "Симеоново", сигурно ще видим още по-големи къщи, издигнати с парите на "социално слаби" или на хора, които никога не са работили", изтъкна той.    

 

По въпроса за политическия чадър над джебчиите в Игнатиево, Борисов отбеляза: "Винаги следя ГЕРБ на кое място е в ромските махали"

 

 

Снимка: БГНЕС