Размазан образ пречи на МВР да разкрие убиеца

 

Палачът на Георги може да е жена, пише в. "Стандарт". Георги е допуснал нападателя твърде близо до себе си. Двамата определено са се познавали, а пронизването с ножа е станало бързо и хладнокръвно. Веднага след това нападателят е изгубил самообладание и е избягал. Според профайлърите подобни действия издават по-скоро женски почерк - първоначална твърда решимост и последвала уплаха от стореното.

 

МВР продължава активно да проверява всички записи от камерите за видеоконтрол в района. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова обаче призна вчера, че образът от камерите е неясен и по него трудно може да се установи извършителят на кървавото покушение, ако изобщо е заснет.

 

Установено е лице, което отговаря на психопрофила. Този човек обаче може да е самият извършител, но може и да е свидетел или съучастник в убийството, уточни във вторник Бъчварова. От думите ѝ стана ясно, че едно и също лице, без да се уточнява полът, е засечено от няколко от камерите в парка, района на метростанцията и паркинга на БНР.

 

Още теми от днешните вестници гледайте във видеото!

 

Снимка: Нова телевизия