Причината - одитът показва много ясно защо банката е фалирала

Да се оповести публично одитният доклад за Корпоративна търговска банка предлага Комисията за борба с корупция, конфликт на интереси и парламентарна етика. Това обяви председателят ѝ Валентин Николов, цитиран от БГНЕС.

 

"Ще изпратим доклада за КТБ на председателя на Народното събрание Цецка Цачева с предложение той да бъде публично оповестен поради големия обществен интерес, както и да бъде внесен за разглеждане в Народното събрание", заяви Николов след заседанието на комисията.

 

Според народния представител одитът показва много ясно защо банката е фалирала. В предоставения от главния прокурор Сотир Цацаров документ фигурират над 300 фирми, които са теглили необезпечени кредити. В него обаче липсват имена на политици и обществени личности.

 

Николов отказа да посочи някои от фирмите, за да не наруши банковата тайна. Председателят на Комисията за борба с корупция, конфликт на интереси и парламентарна етика поясни само, че депутатите са одобрили единодушно доклада и с това работата на Комисията по казуса "КТБ" приключва.