Той е получил поддръжката на азиатските и африкански федерации

Президентът на ФИФА Сеп Блатер може и да остане на своя пост, пише швейцарският седмичник "Schweiz am Sonntag", цитиран от БГНЕС. Изданието твърди, че след оставката му на 2 юни ръководителят на централата е получил поддръжката на азиатските и африкански федерации, които го молят да преосмисли решението си. 

Още по темата

 

Личният съветник на Блатер от януари до края на месец май Клаус Щолкер не изключва варианта швейцарецът да остане начело на организацията. 

 

"Трудно е да се намери човек, който да се сравнява с Блатер по влияние. Той построи тази организация и я направи печеливша компания. Има шанс Блатер да остане. Сега е важно как той ще се държи в следващите месеци", заяви Щолкер.

 

По-рано тази седмица Европейският парламент прие резолюция, в която призова президентът в оставка на ФИФА Сеп Блатер да напусне своя пост незабавно и да даде властта на временен заместник.

 

На 2 юни 79-годишният швейцарец обяви, че подава оставка, но ще изпълнява своите длъжности до декември, когато на извънреден конгрес ще бъде избран новия президент на организацията. От Страсбург обаче призоваха Блатер да напусне ФИФА още сега.