По традиция това е четиридневно събитие, провеждащо се през лятото в калифорнийския град

В Сан Диего бе открит 4-дневният фестивал "Комик-кон". С най-голямо нетърпение феновете на комиксовите герои очакват представянето на филмовата къща "Дисни" в петък. Тогава е предвиден тематичният ден на новия епизод на "Междузвездни войни" - "Силата се пробужда". Лентата се очаква да излезе на екран през месец декември.

 

На представянето на новия епизод на галактическата сага се очаква появата на Харисън Форд, който досега не можа да участва в промоциите на филма, тъй като през месец март катастрофира с частния си самолет, който пилотираше.

 

"Комик кон” започна преди 35 години като скромна сбирка на феновете на комикси. В наши дни той се превърна вече във важно събитие, на което холивудските филмови къщи рекламират своите супергерои и научнофантастични продукции, и то понякога с цяла година аванс преди пускането им на екран. На това издание се очакват не по-малко от 100 000 зрители.

 

В събота "Уорнър брос" ще представят филма "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта". Неговата премиера е предвидена за месец март 2016 година. На промоцията в събота се очаква да присъства целият актьорски състав на лентата, като Бен Афлек и Хенри Кавил за пръв път ще се явят заедно пред публиката. Феновете с нетърпение очакват и срещата с екипа на филма "Suicide Squad" ("Отряд самоубийци"), който ще бъде воден от Уил Смит и Джаред Лето.

 

Тази година ще "блестят с отсъствието си" на феста студиата "Марвел", "Сони пикчърс" и "Парамаунт пикчърс", тъй като нямат значими продукции за представяне пред публиката, отбелязва агенцията.