Блъсков: Правосъдният министър не разбира нищо от уредбата на правото

 

Протест с искане за оставката на Сотир Цацаров е предвиден за днес. Той е свързан със сезирането му по повод публикация във вестник „Труд” с автор Калоян Стоев. Съмненията бяха, че такъв човек не съществува. Вчера главният редактор на вестника Петьо Блъсков обяви, че той самият е Калоян Стоев. В публикацията се обяснява, че Министерството на правосъдието дава много пари за поддръжка на климатици. 

 

На въпрос основателни ли са протестите срещу Цацаров, журналистът Сашо Диков заяви в „Здравей, България”, че е явно, че той трябва да го направи. По думите му той е превърнал прокуратурата „в посмешище”

 

Сотир Цацаров е очевидно зависим човек. Човек, който за цялото си управление няма едно свършено нещо както трябва. Той имитира, че е уж е „за” реформите. Няма нормален човек, който да не е наясно, че съдебна реформа трябва да се направи. Трябва да има някакъв контрол върху прокуратурата”, на мнение е журналистът. 

 

„Болно ми е, че Блъсков превърна „Труд” в един парцал. Направи го гнусна бухалка за саморазправа”, каза Сашо Диков. 

 

„В тази съдебна реформа за мен има много сериозен проблем. От една страна, седят едни хора, които нямат грам юридическа практика. Правосъдният министър не разбира нищо от уредбата на правото”, заяви от своя страна Петьо Блъсков.

 

Той каза, че фокусът върху това кой е Калоян Стоев подменя темата и преди всичко зад материала стои вестник „Труд”. Блъсков коментира, че по цял свят журналистите пишат и с псевдоними.

 

Между двамата последваха взаимни обвинения за поръчкова журналистика, като нито единият, нито другият се съгласи с подобни обвинения.