Той е посочен от 42,37% от включилите се в анкетата на NovaNews.bg

Градският транспорт остава предпочитан начин за придвижване до работа. Това сочат резултатите от анкетата на NovaNews.bg. На въпрос „С какво превозно средство пътувате до работа” 42,37% от отговорилите са посочили именно градският транспорт. На второ място е личният автомобил - 38,98%. Едва 3,39% използват велосипед, а 15,25% са посочили друг вид транспорт.

 

Въпросът бе провокиран от темата за велоалеите у нас. Ако в момента градската инфраструктура успява да поеме множеството хора, които всяка сутрин забързани пътуват нанякъде, то съвсем скоро това ще се окаже мисия невъзможна.

 

Велосипедът е един от най-ефикасните начини да се преборим със задръстванията и да се придвижим в градския мравуняк. Дали обаче само той може да реши всички проблеми и могат ли в града да съжителстват автомобил, велосипед и пешеходец – отговор на тези въпроси даде репортерът на Нова Николай Василковски в "Темата на Нова".

 

А в новата ни анкета ви питаме: „Познавате ли хора, които крадат ток?” Нова телевизия разкри схема за кражба на ток чрез поставяне на устройства на електромерите, за да бъдат спрени. Това става като електротехници ги поставят срещу заплащане.

 

Очакваме вашите отговори!

 

Припомнете си схемата във видеото: