Споделете с нас какво мислите - очакваме ви в страницата на Новините

Предлагането и продажбата на верните отговори за матурата не е престъпление. Това стана ясно от писмо, изпратено до Нова телевизия от Софийската районна прокуратура. Тя започна проверка, след като екип на Новините на Нова успя да си купи верните отговори за зрелостния изпит по български език срещу 100 лева. „Тези от прокуратурата явно са завършили по този начин и за тях това е естествено”, възмущава се във Facebook страницата на Новините на Нова Здравко Марков. „Щом има продажба, значи някой е получил пари. Когато някой получава пари за извършена услуга, а не им плаща данъците, това е престъпление”, допълва Виктория Рефаели. Татяна Попова пък пише: „Измамата не е престъпление!?!?!? В България явно не е! Тогава да обявят цена и всеки да може да си ги купи официално, а може и да ги публикуват на екрани в изпитните зали и да са достъпни, за да не се облагодетелства никой”.

 

Една от новините за уникалната спасителна операция на магистрала „Хемус” с цистерна за газ, която увисна на мост на Витиня, провокира редица коментари в социалната мрежа. Състоянието на 28-годишния шофьор е стабилизирано. „Браво на спасителните екипи! Абсолютно на ниво” е един от коментарите. „За съжаление, и аз бях в трафика след инцидента, но слава Богу, се разминахме само с големи закъснения и затруднения за пътуващите”, пише Дарина Хаджиева.

 

Ексклузивните ни кадри с висока скорост и дрифтове в Лесидрен, където заради гонка на две коли смъртта си намериха две 16-годишни деца, също провокират коментари от ваша страна. Мариан Петков пише: „Абсолютно подкрепям да се заменят настоящите смешни наказания, които са подигравка с хората. При шофиране пил със стойност на дрегера каквато и да е над 0.00 промила, моментално отнемане на книжката до гроб, жестоки парични по бързо производство изискуеми санкции за шофьора (или ако е под 18 - от родителите и близките му) и лежане в затвора. Същото и при шофиране с над допустимите скорости! И това да са правила за десетилетия напред, докато народа ни си промени първобитния манталитет и се научи да спазва правилата и да цени живота! Повече никакъв толеранс и жестоко преследване на убийците по пътя”. 

 

Репортажът за детето, което отряза косите си в помощ на онкоболни, ви трогна и провокира реакциите ви. 7-годишната Жани видяла Ниа, за която ви разказахме миналата година, в един малък софийски салон казала на майка си, че иска да си отреже косата. „Милите дечица! Страхотни са! Има надежда за българския народ, щом има такива деца! Браво”, пише във Facebook страницата на Новините Румяна Илкова. Виолета Томова допълва: „Отсега си личи, че това дете ще стане ЧОВЕК. Майче, гордей се, а всички ние трябва да ти благодарим за твоя метод на възпитание”.

 

Баща остави дъщеря си да се удави, за да не я докосват непознати мъже – тази новина провокира редица негативни коментари. Бащата на 20-годишна жена я остави да се удави в Дубай, като попречи на спасителите да я извадят от водата. Той обясни, че предпочита да я остави да умре, вместо да бъде докосвана от непознати мъже, визирайки спасителите.

 

Споделете какво мислите по всички актуални теми от седмицата – очакваме коментарите ви във Facebook страницата на Новините на Нова.