Той попречил на спасителите, които щели да обезчестят момичето, ако я пипнат

Бащата на 20-годишна жена я остави да се удави в Дубай, като попречи на спасителите да я извадят от водата, съобщи Independent. Той обясни, че предпочита да я остави да умре, вместо да бъде докосвана от непознати мъже.

 

Ахмед Буркибах, зам.-директор на дубайската полиция, обясни, че още вижда какво се е случило. „Децата си плуваха спокойно на плажа, когато изведнъж 20-годишното момиче започна да се дави и да крещи за помощ. Двама спасители се втурнаха да ѝ помогнат. Имаше обаче едно обстоятелство, което застана между тях и те не успяха да достигнат до момичето”, обясни Буркибах.

 

„Обстоятелството беше този азиатец, който смяташе, че ако спасителите докоснат дъщеря му, ще я обезчестят. Това вярване струваше живота на собствената му дъщеря”, допълни зам.-директорът на полицията.

 

По думите му бащата станал агресивен и изблъсквал двамата спасители, като повтарял, че предпочита дъщеря му да е мъртва, вместо да я докосват непознати мъже. Буркибах е сигурен, че ако бащата не е попречил, момичето е можело да бъде спасено.

 

Срещу бащата е повдигнато обвинение за възпрепятстване работата на спасителния екип.

 

Инцидент на плажа в Лозенец по чудо не завърши фатално в неделя. Баща се опита да спаси от удавяне двете си деца, но самият той попадна в капана на мъртвото вълнение. Припомнете си още: