Пълна промяна на номинирания за "Оскар" Джейк Джиленхол

 

Номинираният за “Оскар” Джейк Джиленхол се нарежда сред имена като Робърт Де Ниро, Матю Маконахи, Даниел Дей Луис и Дензъл Уошингтън, които се променят до неузнаваемост за ролите си. За да влезе в ръкавиците на героя си от „Обратен гард” - световният шампион в полутежка категория Били „Великия” Хоуп, Джиленхол тренира седем дни в седмицата по два пъти на ден в продължение на шест месеца и натрупва над 10 кг чиста мускулна маса. 

 

"За това подготвях Джейк – казвах му, че ще го гледаме как наистина се бие”, казва режисьорът на лентата Антоан Фукуа („Тренировъчен ден”, „Снайперистът”, „Плачът на слънцето”).

 

Двамата тренират заедно през цялото време, което помага много на Джейк да се докосне напълно до героя си. Понякога тренировките им започват в ранните часове на деня като 4.30 сутринта. Самият Джиленхол никога преди старта на снимките на „Обратен гард” не се е боксирал. Режимът му включва система от различни упражнения – сутрешно тичане, скачане на въже, работа с краката, удари, круша, упражнения за сила от 500 до 2000 коремни преси на ден, набирания, кофички и лицеви опори, медицинска топка, упражнения с гума от трактор и ковашки чук, както и диета с висок прием на протеини.

 

"Обратен гард” е в кината от 11 септември. Във филма участват още Рейчъл Макадамс, Форест Уитакър, Наоми Харис, 50 Cent, Рита Ора, Уна Лорънс. Филмът разказва завладяващата история на Били „Великия” Хоуп, който има всичко – впечатляваща кариера, красива и любяща съпруга Морийн, прекрасна дъщеря и охолен живот. 

 

Когато при трагичен инцидент съпругата му загива, Хоуп удря дъното и се обръща към неочакван спасител в местния физкултурен салон - Тик Уилис, бивш боксьор и треньор на най-добрите любители боксьори в града. Разчитайки на напътствията и упорството на Тик, Били навлиза в най-тежката битка в живота си, опитвайки се да си върне доверието на тези, които обича, и да постигне изкуплението, което така отчаяно търси.