Имало е подозрителен багаж във влак по линията към Амстердам

Железопътната гара в Антверпен е била евакуирана тази сутрин заради подозрителен багаж във влак по линията към Амстердам, съобщиха телевизия Ер Те Ел и БТА.

 

Белгийската полиция е подходила решително, особено на фона на инцидента от предиобедните часове на гарата в Ротердам. От холандската гара в пряко включване журналисти на телевизията съобщиха, че подозрителният мъж, станал причина за евакуацията на пътниците от влака Талис тази сутрин, е задържан и отведен в болница.


Кадрите показаха млад мъж от неевропейски произход в безсъзнание, който бе отнесен на носилка към местна болница. В него, както и във влака, не е било открито нищо подозрително. Младежът се качил в последната минута във вагона преди тръгването на влака и веднага се затворил в тоалетната, където престоял два часа.

 

Белгия, Холандия и Франция действат с особена предпазливост при съобщения за подозрителни пътници във влаковете по линията Амстердам-Париж, особено след инцидента от август. Тогава мъж от марокански произход се заключи в тоалетните на влак Талис, а след това опита да нападне пътниците и бе обезвреден, преди да стреля с автомата или с пистолета, с които се бе въоръжил.