Коментар по темата направиха експерти в студиото на „Часът на Милен Цветков”

 

Дрифтът може да бъде изключително опасен, ако нямаш нужните умения и реакции. Това заяви в предаването "Часът на Милен Цветков" организаторът на Българския дрифт шампионат Владимир Ваклинов.

 

Той обясни, че професионалните състезания се провеждат на специално приспособени и обезопасени за това места, а не на улицата. 

 

Иван Георгиев разказа, че често организира спортни събития и води своите спортисти на походи на Витоша. Той заяви, че нелегалните гонки в планината са ежедневие, създават предпоставки за катастрофи, застрашават живота на хората и замърсяват околната среда. 

 

Представителят на Дрифт клуб България Владислав Димитров заяви, че причината за зачестилите гонки е, че с всяка изминала година местата за законно каране стават все по-малко. Той припомни, че съвсем наскоро са били забранени дрифтовете в Божурище и край Калояново. 

 

Владислав Димитров добави, че сред подрастващите става все по-модерно да си дрифтър, но за жалост няма къде да практикуват или решават, че и сами могат да се научат.