Пред съда мъжът заяви, че е невинен и друг е извършителят на побоя

 

Мъжът, ограбил и пребил почти до смърт възрастна жена във Видин, остава в ареста. Рецидивистът Петър Петров, който има множество присъди за кражби, заяви пред съда, че не е бил жената. Само пазел вече откраднатото от дома й. 

Още по темата

 

"Имаше втори човек, този човек нанесе побоя над тази жена, а аз му бях пазач. Той ми даде една прахосмукачка, която дадох в заложна къща и полицията по-късно я взе", заяви той пред съда. Адвокатът му вече е готов да обжалва задържането под стража. А мотивът - довереникът му бил болен от туберкулоза.

 

Дали и къде рецидивистът ще се лекува засега остава неясно. Ясно е друго - от тази нощ в реанимацията на видинската болница се борят за живота на жертвата  94 - годишната Емилия Бузова. "Тя е в тежко критично общо състояние", обясни анестезиологът д-р Митко Митов. Освен за живота на възрастната жена, сега близките се молят, че случаят няма да потъне, а извършителят - отново да се окаже на свобода.

 

След тежкото престъпление Петър Петров беше задържан, но само за денонощие. В последствие освободен поради  липса на доказателства. След като случаят беше разгласен от медиите, институциите се активизираха, Прокуратурата извърши проверка, при която бяха установени пропуски, а заподозреният беше обявен за издирване и отново задържан.

 

"Сега е важно полицаите да заловят и другите двама, доколкото разбрах той не е бил сам. Ако нямат доказателства, каквато беше първоначалната информация, къщата е пълна с отпечатъци, да дойдат и да вземат", коментира внучката на пребитата жена, Милена Нейова.

 

Репортер: Биляна Борисова