Разплита ли се трагедията?

 

Основната версия за кървавото нападение в Икономическата гимназия в Сливен е любовна драма. Тепърва ще се изяснява дали това са точните мотиви. 

Още по темата

 

Убитата Симона е на 15 години и е имала връзка с 28-годишния нападател. Тя била добро момиче и се справяла добре в училище. 

 

В момента в болницата е извършителят, който опитал да се самоубие с газовия си пистолет. Той вече е излязъл от кома и е в стабилно състояние. От прокуратурата поясниха, че очакват той да бъде изписан, за да бъде задържан и да му бъде повдигнато обвинение за убийство и опит за убийство на повече от един човек. Обвинението ще настоява за най-тежкото наказание - доживотен затвор. 

 

При нападението пострадаха 40-годишната психоложка на училището и 28-годишен мъж на име Красимир, който вероятно се е намесил, за да предотврати нападението. През нощта са им били направени операции. Те са без опасност за живота. 

 

МВР-Сливен отрече информацията от по-рано, че нападателят е наркозависим и е криминално проявен. Пострадалият Красимир обаче е лежал в затвора. 

 

Вчера след инцидента две деца от училището са потърсили медицинска помощ заради нервен срив. Психолози вече работят с учениците от гимназията в Сливен

 

Ден след ужаса на мястото на кръвта има цветя. Донесе ги майка на съученичка на убитата Симона тази сутрин. Свидетели на кървавата трагедия са станали 3-4 деца. Останалите били в час. Част от съучениците на Симона вече са потърсили лекарска помощ след преживяното.

 

Помощ ще бъде предложена и на родителите на Симона. Досега в "Закрила на детето" не са имали сигнали за проблеми с детето. Социалните работници обаче казват, че връзки на непълнолетни момичета с възрастни мъже не ги учудват.

 

След кърватата случка хората от квартала и педагозите са притеснени за сигурността в училището. Предстои въпроса със сигурността да бъде обсъждан между институциите в Сливен. В понеделник в двете училища, които делят общ двор, ще бъде присъствен, но неучебен ден. Целта е да се разговаря с децата, за да се предотвратят бъдещи травми от случилото се. 

 

Репортер: Димитър Иванов