Призовете са за репортажи на Темата на Нова и „Разследване”

Журналисти на Нова бяха отличени за техни репортажи в предаванията  Темата на Нова и „Разследване” с осем награди на медийния фестивал „Българската Европа” 2015.

Сред наградените материали е емоционалният разказ на Златина Зехирова за първата Коледа в живота на един 60-годишен мъж.

„Има хора, които помагат на други да не изолират по-слабите в нашето общество и да се интегрират. Оттук насетне дали ще допуснат журналисти до себе си е тяхно решение. И затова те заслужават тази награда”, разказва Златина Зехирова.

История за надеждата в ромския квартал „Надежда” в Сливен донесе награда за Ина Гълъбова, която разказва за срещата си с бъдещето на махалата - детския оркестър. Отличен беше и кореспондентът на Нова в Лондон Николай Барулов, който представя невъзможната мисия да бъдеш различен в България. И бягството на „другите” българи там, където няма да ги сочат с пръст. Надя Ганчева получи призание за репортажа си „Да избереш България”. Документалният филма на Елена Чопакова „Je suis Буново”, излъчен в предаването „Ничия земя”, също получи награда за социалното си послание.

Награди получи и екипът на предаването „Разследване”. Васил Иванов и Марин Николов за пореден път бяха отличени за проявената смелост и професионализъм при разкриването на престъпни схеми и корупция във властта.

„Ние не работим, за да бъдем награждавани, а за да показваме истината. Но пък тези награди са поредно доказателство и признание за целия екип на Нова за това, което се опитваме и правим”, коментира Васил Иванов.