Предстои анализ на финансовото състояние на клуба

Васил Божков иска да оздрави ЦСКА, съобщиха от „Нове Холдинг”. По тази причина ще се направи  анализ на финансовото състояние и реалните задължения на  „Професионален футболен клуб ЦСКА” АД.

 

„След изясняване на действителните параметри на ситуацията ще бъдат ясни и възможните решения за излизане от нея, ако такива все още съществуват. Въз основа на тях ще бъде разработен конкретен бизнес план и осигурено финансиране за устойчиво развитие през следващите пет години, с което ЦСКА да се върне в елита на българския и европейския футбол”, уточняват от „Нове Холдинг”. 

 

Още през юни Божков се срещна с фенове на отбора и се ангажира да помогне за подобряването на финансовото състояние на клуба. 

 

 

На 25.06.2015 г. НОВЕ АД Холдинг внесе всички необходими документи за регистриране на дружеството "ФК ЦСКА-София" EАД, а за функционирането на клуба бе осигурено необходимото финасиране. Въпреки това три дни по-късно Божков се отказа от проекта си за спасение на ЦСКА. Четири месеца по-късно, през октомври Божков промени решението си и отново заяви намерението си да се включи в оздравяването на клуба.