Благотворителната кампания „Българската Коледа” помага на деца, които се нуждаят от реанимация и интензивно лечение

Тазгодишното издание на благотворителната кампания „Българската Коледа” помага на деца, които се нуждаят от реанимация и интензивно лечение. Инициативата под патронажа на президента Росен Плевнелиев се провежда за 13-ти път.

Близо 500 деца са подпомогнати със събраните средства от предишното издание на „Българската Коледа”, насочено към децата с вродени заболявания, обясни в „На кафе” д-р Анна Мари-Виламовска, секретар по иновационна и здравна политика на Президента на Република България. По думите й дарителите на „Българската Коледа” успяват да променят радикално начина, по който в момента се лекуват вродените заболявания. 

Същевременно предаването показа няколко истории как благотворителната инициатива помага на семейства и техните деца в реалния живот. Вижте повече във видеото от „На кафе” по Нова. 
  
Можете да подкрепите „Българската Коледа” с банков превод на сметката на инициативата, както и като изпратите SMS на 1117 или се обадите на 0900 1117 от стационарен телефон. С всяко обаждане или SMS помагате с 1 лев и 20 стотинки на дете в беда.