Приятелят й вече има повдигнато обвинение и засега остава в ареста

 

В Смолян повдигнаха обвинение за убийство на 18-годишния Антон Петров, който в неделя наръга с нож 24-годишен младеж. 24-часовата му мярка за задържане е увеличена на 72 часа. 

Още по темата

 

Часове след трагедията момичето, за което се твърди, че е станало причина за кървавата драма, реши да разкаже пред Нова телевизия какво се е случило. Жана е още в шок. Казва, че всичко тръгнало от нищо.Версиите за убийство от ревност били неверни.

 

„Много съжалявам за това, което стана. Спорове за глупости.Пиянски спорове.Имахме пререкания с едно момче, той ме нападна и моят приятел се опита да ме защити“, разказа Жана Софрониева.

 

Охраната в дискотеката ги разделила. Двете компании почерпени със солидно количество алкохол се засичат отново на улицата. Между Жана и Никола започва спречкване.

 

„Аз тръгнах към него и той към мен. Попитах какъв е проблема и той ми удари шамар. И от там тръгна цялата работа. Моят приятел тръгна към него, но той го повали на земята. Не знам какво се случи изведнъж. Изобщо не разбрах, че е имало нож“, спомни си Жана.

 

Тя застава между двамата младежи в опит да ги разтърве, но в мелето приятелят й я ранява с нож в крака. Казва, че в последствие разбрала,че Антон е намушкал  Никола.

 

Срам ме е. Хората след като изпият повече, започват да се заяждат. И аз също съм така. Може би трябва да се замислим дали трябва да пием толкова”, призна Жана. Тя разказа, че едва в последствие е разбрал, че през нощта приятелят й Антон е употребил наркотици. На 28 декември е погребението на 24-годишният Никола.

 

 

Репортер: Анелия Веселинова