Животното най-вероятно е наранило лапа и това ѝ пречи да се придвижва нормално

Властите в Ню Джърси оповестиха, че са забелязали мечка, която ходи на задните си крака. Животното бързо се превърна хит в социалните мрежи, предадоха Асошиейтед прес и БТА.


Мечката е кръстена Педълс и се предполага, че е наранила лапата си, а това ѝ пречи да се придвижва удобно на четири крака. 

 

Фенове ѝ били много обезпокоени, след като животното не било виждано от няколко седмици. Властите отбелязаха, че мечката е била забелязана на 21 декември в Уест Милфорд от местен жител. Според него тя тежи около 160 кг и е в добро здраве. 


За нея за пръв път се заговори миналата година, когато бе забелязана да се движи бавно и бе заснета. Видео кадри с мечката бяха показани в социалните мрежи и по националната телевизия. Защитници на животните изказаха загрижеността си, че здравето на мечката се влошава и че тя едва ли ще преживее лютата зима. Те се смъняваха, че тя може да бяга, да се катери, да се защитава и да се храни сама. Бяха направени предложения мечката да бъде изпратена в приют за животни в Ню Йорк, но властите в Ню Джърси увериха, че няма да позволят преместването ѝ извън щата. Те заявиха, че ще я наблюдават, преди да вземат каквото и да било решение, но не планират да я заловят.