"Той прави това изпълнение със "заплахата" срещу него за повече драматизъм", допълни той

 

Вече стана ясно, че Лютви Местан остава в политиката и вероятно ще прави нова партия. Той заяви още, че имал сериозни опасения за сигурността си. Отиването му в турското посолство обаче било случайно - там имал планирана среща. Скандалът с Местан и турския посланик коментираха в „Събуди се” Антон Кутев от "БСП Лява България" и журналистът Емил Кошлуков. 

Още по темата

 

"Лютви Местан е доста суетен и самовлюбен човек, който обича да е геополитик. Той се ласкае от мисълта, че контактува със световни лидери и прави голяма политика”, коментира Кошлуков.

 

"Ако действително е имало заплаха за сигурността му, трябва да се намесят службите, а не да ходи в турското посолство", допълни той. 

 

"Аз мисля, че Местан прави това изпълнение със "заплахата" срещу него за повече драматизъм. Иначе той просто си беше отстранен от поста", каза още Емил Кошлуков.

 

Няма нищо нелогично в изхвърлянето на Местан от политиката. Глупав беше начинът, по който той го направи. Трябва да има парламентарна комисия, която да разследва това какво Местан търси в посолството и кое е заплаха за живота му”, смята Антон Кутев. 

 

Те коментираха и изказването на шефа на „Овергаз” Сашо Дончев за бизнес отношенията, политиката и какво се случва на газовия пазар.

 

Гледайте повече във видеото.