Мон Дьо направи своите прогнози кои ще бъдат фаворитите

 

Тази нощ в Лос Анджелис започва началото на края на сезона на наградите – Златните глобуси. Връчват се от Асоциацията на холивудската чуждестранна преса. Близо 100 журналисти определят кой ще си тръгне със златото. Смятани за генералната репетиция на Оскарите, Златните глобуси са доста интересна церемония, не само защото може да видим в неформална обстановка любимите си звезди да пият шампанско, а много често тя е доста забавна поради една голяма причина - непредсказуема е. 

 

В „Събуди се” Мон Дьо направи своите прогнози кои ще бъдат фаворитите.

 

В категориите комедия или мюзикъл фаворит за филм е "Големият залог". Той разказва какво предизвика най-голямата финансова катастрофа в историята през 2008 г. Всичко това гарнирано с много черен хумор. Този филм е свеж, енергичен и с брилянтен актьорски състав. 

 

Мат Деймън в „Марсианецът” е фаворитът за актьор, според Мон Дьо, въпреки конкуренцията в лицето на Марк Ръфало и Ал Пачино. Той обаче е сигурен, че Деймън ще си тръгне със златото заради ролята си на забравен от своя екипаж астронавт на Марс.

 

Фаворитът сред актрисите е Дженифър Лорънс за „Joy”. Филмът е лудата история на четири поколения от едно семейство, в центъра на която е жената, създала бизнес династия. Фаворитите на публиката тук са Ейми Шумър за „Тотал щета” и Лили Томлин за „Баба”, но прогнозата на Мон Дьо е че тази нощ Лорънс ще си тръгне с трети глобус в рамките на четири години.

 

Великолепната тройка – филм, актьор и актриса в категорията "драма". Фаворитът за филм е „Spotlight”. Истинската история на екип репортери от Boston Globe, които през 2001-а  разкриват педофилски скандал в Католическата църква. Този филм взе всички възможни награди по пътя си. „Spotlight”, освен злато тази нощ, ще вземе и „Оскар” в края на февруари, категоричен е Мон Дьо. 

 

При актьорите в категория "драма" тази нощ битката е на живот и смърт. Еди Редмейн, който влиза в ролята на първия човек, претърпял смяна на пола, както и Майкъл Фасбендър, който играе Стив Джобс. Това обаче е годината на Леонардо ди Каприо и ролята му в „Завръщането” – нападнат от гризли трапер, ограбен и изоставен да умре в пустошта, той оцелява и планира своето завръщане и отмъщение. Роля не само за злато в Глобусите, но роля за „Оскар”, смята Мон Дьо.

 

Най-оспорваната категория тази година е актриса в драма – Кейт Бланшет и Руни Мара, които играят хомосексуална двойка в „Керъл”. Сирша Ронан също играе като богиня в "Бруклин". Бри Ларсън и нейната роля в „Стая” на майка, която създава измислен свят в помещение 5 на 5 метра, за да предпази сина си от истината, че са в плен - тя фаворитът за Мон Дьо.

 

При режисьорите златото може да отиде в ръцете на всеки един. Силна година за Ридли Скот и "Марсианецът", Тод Хейнс и "Керъл", Том Маккарти и "Спотлайт", Джордж Милър и "Лудия Макс: Пътят на яростта". Статуетката, според Мон Дьо обаче, ще е за Алехандро Гонсалес Иняриту за "Завръщането".