В кварталите "Овча купел" и "Възраждане" ще се правят проверки за осветлението и чистотата

И Общинска полиция патрулира в зоните с мигранти. Това стана ясно от изказване на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Коментарът ѝ идва в отговор на случилото се в Германия и тревогата на хората, живеещи близо до центъра за настаняване на бежанци в кв. "Овча купел".

 

"Разговарях с директора на СДВР, който да ми потвърди, че има постоянно полицейско присъствие в „Овча купел“. Повдигнах въпроса и за другата рискова зона - около Женския пазар, бул. „Мария Луиза“ и "Лъвов мост". Изпратих и веднага патрул на Общинска полиция, така че в следобедните и вечерните часове освен патрулите на полициятаприсъства и патрул на Общинска полиция", информира Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

 

Според нея и държавата прави всичко възможно и постоянни проверки за нелегални мигранти. Освен това кметицата е възложила на районните кметове на „Овча купел“ и на „Възраждане“ да създадат организация за проверки за осветлението и чистотата.

 

"В ситуацията, в която се намира не само София и България, а цяла Европа, е необходимо постоянно да се анализира евентуална промяна в обстановката", смята още Фандъкова.