Той осъзнал грешката си след повече от час път

Разсеян аржентинец забравил съпругата си на бензиностанция в Бразилия и изминал близо сто километра с автомобила си, преди да осъзнае, че жена му не седи до него, съобщава БТА.


Благодарение на навременната реакция на служители на бензиностанцията и намесата на полицията, необичайният инцидент завършил благополучно. 


40-годишната жена спяла на задната седалка, когато съпругът ѝ спрял да зареди на бензиностанция по обратния път към Аржентина след почивка в Бразилия. След като платил, мъжът се отправил към тоалетната. През това време благоверната му се събудила и слязла от автомобила, за да си купи бисквити. Потегляйки отново на път, нито съпругът ѝ, нито 14-годишният им син, който се забавлявал с мобилния си телефон на седалката до баща си, разбрали, че жената не е в колата.


Бащата и синът пътували около час, преди да забележат, че тя липсва.


Същевременно забравената съпруга и майка, оставена без мобилен телефон, пари и документи, изпаднала в паника и се наложило персоналът на бензиностанцията да се обади на Пътна полиция. Служителите на реда своевременно сигнализирали контролните пунктове по пътя. 


"Тя беше много ядосана, когато установи, че съпругът и синът ѝ са я забравили и се наложи да ѝ се притечем на помощ. Когато те се върнаха, жената започна да крещи по мъжа си и да се възмущава, че му е отнело толкова време, за да разбере, че тя не е в автомобила", разказва служител на полицията.