Лентата разказва за спасяването на танкера Пендълтън през 1952 година

 

„Часът на героите“ е забележителната истинска история за един от най-героичните моменти в историята на Бреговата охрана на САЩ – спасяването на танкера Пендълтън в далечната 1952. Филмът е героичен ешкън-трилър, който ще потопи зрителите в сърцето на историята, създавайки епично кинопреживяване.


На 18 февруари 1952 г. масивна буря връхлита Нова Англия, помитайки всичко по пътя си на Източното крайбрежие, включително два петролни танкера – Пендълтън и Форт Мърсър, които са разцепени наполовина. На борда на бързо потъващия Пендълтън са приклещени над 30 моряци. На плещите на първия помощник-инженер Рей Сайбърт (Кейси Афлек) ляга отговорността да поведе екипажа и да окуражи моряците да загърбят различията си и да заработят заедно, за да се измънкат от една от най-лошите бури, удряли Източното крайбрежие. Началникът на Бреговата охрана в Чатъм (Ерик Бана) изпраща на спасителна мисия моторизирана дървена спасителна лодка с повреден двигател и екипаж от четирима души, начело с капитан Уебър (Крис Пайн).

 

Въпреки повредения компас, ниските температури, нулевата видимост и 20-метровите вълни и ураганните ветрове, екипажът не се отказва, като успява да спаси повечето от моряците на борда на Пендълтън. Спасителната операция е една от най-смелите и вдъхновяващи в историята на Бреговата охрана на САЩ. 

 

„Часът на героите“ ще удари на 5 февруари 2016 г.