Той взе отличието за филма "Завръщането"

 

Филмът "Завръщането" е големият победител при раздаването на наградите БАФТА. Драмата на режисьора Алехандро Иняриту беше отличена в най-престижните категории от Британската академия за кино и телевизионно изкуство. Поредна награда взе и Леонардо ди Каприо.

 

С най-много аплодисменти на бляскавата церемония беше посрещната наградата за главна мъжка роля. Взе я именно Ди Каприо за ролята си в „Завръщането”. Американецът вече има „Златен глобус” и БАФТА за играта си в този филм и продължава да се надява да вземе „Оскар” след две седмици.

 

"Искам да благодаря на един специален човек. Аз не израснах в богато семейство, а в лош квартал. Тази жена шофираше три часа всеки ден, за да ме закара до по-добро училище и да ми покаже различен път в живота. Днес тя има рожден ден. Честит рожден ден, мамо”, каза актьорът. 

 

Пореден приз взе и Алехандро Иняриту. Също като Ди Каприо, мексиканският режисьор вече прибра наградата БАФТА, след като взе и „Златен глобус” за работата си над „Завръщането”. Също като Ди Каприо, Иняриту имаше по-скоро лично послание.

 

Победният ход на „Завръщането” не спря до тук. Драмата беше обявена и за най-добър филм на 2015 г. Четири награди БАФТА взе филма „Лудият Макс: Пътят на яростта”. При дамите отличията за главна и поддържаща роля отидоха съответно при Бри Ларсън и Кейт Уинслет.