Годишните стикери, които струват 97 лева, са апетитни за крадците

 

Двоен скок на кражбите на винетки. Годишните стикери, които струват 97 лева, са апетитни за крадците. Най-често ги задигат като чупят предните стъкла на автомобила. Могат ли обаче да се използват тези винетки провери екип на Новините на Нова. 

Още по темата

 

Случаи на брутално счупени предни стъкла има в цялата страна. Венцислав от град Батановци току що е дал 130 лева за ново стъкло, тъй като преди дни опитали да вземат и неговата. Апашите обаче успели само да му разбият стъклото.

 

Според собственици на автосервизи кражбата на винетки е масова практика през последния месец. По неофициална информация за този период в Пловдив има над 10 кражби. 

 

Откраднатата винетка върши работа, но само до първата проверка на пътните полицаи. При съмнение за фалшив стикер те имат право да поискат втория отрязък и касовата бележка.

 

Заради страх от кражба много шофьори вече правят и друго – върху винетката лепят протектор за смартфон.

 

За да бъде възстановен откраднат винетен стикер, пострадалият трябва да докаже, че е счупено или откраднато цялото предно стъкло на автомобила, обясняват от областното пътно управление в Пловдив. Ако липсва само част от него, трябва да се закупи нова винетка.