Той има сътресение на мозъка и фрактура на пет ребра

 

Крадец преби жестоко възрастен мъж, след като не намери какво да открадне от дома му. Нападателят търсел голяма сума пари, тръгнал си само с едно стъкло. След себе си оставил окървавен 83-годишен самотен мъж, който е с опасност за живота. 

Още по темата

 

"Аз не можех да кажа нищо, с удари ме свали на земята", сподели Борис Славчев. Той живее във видинското село Черно поле. Преди време то на шега беше обявено в интернет за продан заради многобройните кражби. Не на шега обаче е това, което се е случило на  мъжа. Той бил сам в къщата.Крадците първо са свалили стъклото от един от прозорците, след това са го отворили и са влезли при възрастния мъж.

 

След побоя единият от крадците си тръгнал само със сваленото стъкло, за да прикрие следите си. Борис лежал безпомощен до сутринта. На сутринта го открили близки и го откарали в болница.

 

"Мъжът има тежко нараняване на гръдния кош,  мозъчно сътресение,  фрактура на пет ребра, приет е по спешност с реална опасност за живота, настанен е реанимация”, съобщи хирургът д-р Красимир Каменов.

 

Полицията е задържала 32-годишния Борис Тодоринов - рецидивист от същото село, който е осъждан няколко пъти за кражби и опит за изнасилване. Съучастникът му бил само свидетел на побоя, затова е разпитан и освободен.

 

"Някой е пуснал слух, че баща му е съхранявал парите на друг човек от селото, който си е бил продал земята наскоро и те са търсили голяма сума пари", обясни Аксиния Данова, дъщерята на пострадалия. Във вторник съдът в Белоградчик ще реши дали да остави за постоянно зад решетките.

 

Репортер: Биляна Борисова

 

Мъжете, които преди седмица пребиха 94-година жена в дома й в село Ръжево Конаре все още са в ареста: