"Има много голям ефект от тези центрове за видеонаблюдение", коментира Фандъкова

Камери ще следят за сигурността в южните квартали на София. От днес в изнесен Център за видеонаблюдение работи и специализирана техника за откриване на изчезнали хора и за справяне с аварийни ситуации, сред които и локализиране на пожари. В центъра разполагат също и с т.нар. „душ” – палатка, в която се влиза при замърсяване.

По темата

На специални екрани ще се следи какво се случва в западната и югозападната част на столицата – Драгалевци, Симеоново, Владая и Горна баня.

Това е четвъртият такъв изнесен център за видеонаблюдение в София.

„Има много голям ефект от тези центрове. Първия изградихме на бул. „Ботевградско шосе” и с него наблюдаваме и продължаваме да наблюдаваме подлезите в района. Освен обектите в системата за видеонаблюдение, тук се наблюдават и четирите пожарни кули, които изградихме с европейски средства миналата година. При тях ефектът също е превантивен”, коментира кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова.

Продължава и разширението на видеонаблюдението и камерите, които се поставят в София - в училища, детски градини, улици, кръстовища и паркове.