Португалците се класираха за финала на Европейското първенство

А за втори път в историята си - отборът на Португалия се класира за финал на Европейско първенство. Срещу кого предпочитат феновете да се изправи любимият им отбор в битката за Купата научаваме в португалското сърце на българската столица.
 
Батман срещу Супермен, Гарет Бейл срещу Кристиано Роналдо – битка на супергерои на стадиона в Лион. Така феновете в Twitter описваха двубоя, в който един срещу друг се изправиха двамата най-скъпи футболисти в света. Брилянтен тандем в "Реал Мадрид" -  в този мач обаче само единият трябваше да излезе победител. И това беше Роналдо. За съжаление на Бейл. И за радост на всички португалци по света и в България.
 
Макар да е в България от по-малко от година, Александра е пренесла у нас любима част от родния си град Порто. Бирата, флагът, фадото… и любовта към футбола.
 
Куриозното е, че Португалия достигна дотук без да е печелила нито един от мачовете си в редовното време. До вчера. 
 
И ако португалските футболисти успяха да опазят вратата си от атаките на Гарет Бейл и компания, то се оказа доста по-трудно да опазят Кристиано Роналдо от феновете. Той беше атакуван от група момчета, които гонят топката край линията. Първият път се размина само със селфи и гореща прегръдка. Вторият запалянко обаче беше готов да стигне дори по-далеч, за да бъде близо до любимеца си – дори – ако трябва – да стане 12-ият играч в отбора. Е, поне за официалната снимка.
 
Кой ще е съперник на Португалия - ще разберем след броени часове.
 
Точно в 22 часа по Нова започва сблъсъкът на титаните - Франция-Германия!