Обикновено е такова, че да бъде "изядено с ръка" или с минимално използване на прибори

Предястието е онази част от менюто, която често пропускаме или на която обръщаме внимание на специални поводи.

Когато се сблъскате с четиристепенно меню, то очаквайте второто нещо, което да бъде сервирано пред вас, да бъде предястието. То се сервира преди основното и в много от случаите е студен ордьовър. Обикновено е такова, че да бъде "изядено с ръка" или с минимално използване на прибори, пише БГНЕС.

За първоизточници на предястието се смятат Русия и Китай, но има сведения още от Римската империя, където се е сервирало по две основни ястия - едното по-оскъдно, което е минавало за ордьовър. Ето и най-скъпите предястия в света.

Хапки с крема сирене и краставици

Колкото и обикновено звучи, това е едно от най-предпочитаните предястия. В един от най-скъпите холандски ресторанти може да си поръчате срещу 86 евро.

Руле със сирене и прошуто

Представлява малки палачинкови хапки, навити на руло. Разбира се сиренето и прошутото трябва да са от най-високо качество. Този италиански ордьовър може да поръчате срещу 165 евро в Милано.

Пилешки дип

Приготвя се от пилешко месо и крема сирене, приготвени под формата на мус, запечен с три вида сирена. Него може да консумирате в Бъфало срещу 190 евро.

Кралски скариди със сметана

Това популярно предястие се предлага в едни от най-добрите ресторанти в света. В Дубай може да го поръчате срещу 325 евро.

Пълнени домати „Капрезе“

Този мини ордьовър представлява пълнен домат с бекон, гъста сметана, маслини и моцарела. В известен хотел в Швейцария може да си го поръчате срещу скромната сума от 184 евро.