"Всички сме български граждани и трябва да се държим заедно", каза още той

„В този размирен свят се опитваме да пазим баланса, и между Турция, и между ЕС и между нас най-вече. Всички сме български граждани и трябва да се държим заедно, защото никой не може да ни помогне, ако не си помогнем заедно“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на среща с кметове в Шумен.

По темата

Той посочи, че етническата толерантност, която има в България, е пример и в Европа.

„За нас няма значение кой от коя партия е. Всеки от нас е избран да прави така, че хората от неговото населено място - малко, голямо, село, град, да се чувства по-добре“, каза още Борисов.

По думите му, благодарение на звената за борба с контрабандата могат да се осигурят допълнителни средства, които се дават като субсидии за населените места.

Министър-председателят коментира, че в страната ни има населени места, в които от много години не са инвестирани средства, но сега целево от бюджета се осигуряват. Премиерът допълни, че се старае да изпълнява всички поети ангажименти по отношение на изграждането на различни обекти и реализацията на инфраструктурни проекти и отново призова кметовете да бъдат внимателни при провеждането на процедурите по обществени поръчки.