Ефективността на теста е доказана от група международни медици, сред които и един българин

Ново генетично изследване увеличава шансовете за зачеване ин витро. Пробивът в асистираната репродукция получава световно признание. Един от лекарите, които стоят зад него, е българин.

Желанието на Ивета и мъжът в живота ѝ да имат дете години наред е само копнеж. Опитите да зачене по естествен път така и не дават резултат.

По темата

Разочарованието обаче не води до отчаяние. Борбата за бебе започва отначало - този път с ин витро. А надежда, че съвсем скоро ще сбъдне мечтата си, ѝ дава ново медицинско изследване, което се прави и у нас.

В репродуктивната медицина вече говорим за персонализиране на лечението - да знаем кога точно е готова лигавицата, за да поставим ембрионите”, обяснява д-р Явор Владимиров.

Определянето на най-подходящия ден за имплантация на ембриона вече дава успешни резултати. Д-р Владимиров е част от международния екип медици, които доказват ефективността на теста.

Този скок в медицината носи на българския лекар признание от Американската асоциация по репродуктивна медицина. А наред с международните признания са и тези на пациентите.

Още по темата гледайте във видеото.