Опашката от министри в следствието продължава

Опашка от министри пред столичното следствие. Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение на военния министър в оставка Николай Ненчев. Причината е договорът за ремонт с Полша на военните ни самолети МиГ-29. 

По темата

Самият Николай Ненчев още вчера косвено потвърди за очакваното обвинение и отново подчерта, че според него споразумението, което беше ратифицирано и от Народното събрание, е изгодно за страната ни.  

По друг повод пък в следствието ще се яви вицепремиерът в оставка Томислав Дончев. Той трябва да бъде разпитан за скандала с турските ваксини, по който колегата му с ресор здравеопазване Петър Москов вече е обвиняем. Ивайло Калфин също се явява на разпит. Междувременно се оказа, че и премиерът Бойко Борисов ще се яви в следствието в 13.00 часа днес.

Вчера оттам минаха на разпит Меглена Кунева, Румяна Бъчварова, Николай Ненчев и Теменужка Петкова. Всички обясниха, че са питани как е взето решението за турските ваксини на подпис и дали действително под решението стои техният подпис. 

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова вече съобщи, че всички министри ще бъдат викани на разпит относно турските ваксини. Те трябва да отговарят как се взимат неприсъствено решения на Министерския съвет. Разпитите се налагат, тъй като решението за турските ваксини е взето само на подпис.