Интерактивната инсталация може да бъде видяна в Софийската художествена галерия

Да преживееш изкуството - буквално. Интерактивна инсталация в Софийската художествена галерия позволява на посетителите да "влязат" в емблематични картини на български художници. 

По темата

Ивомира Пехливанова излезе за малко от ролята си на репортер и влезе в един доста по-нетрадиционен образ - този на "Кюстендилска мома", оживяла от платното на Владимир Димитров-Майстора.

Всеки, който иска да бъде на нейно място и да си направи снимка, изглеждащ по подобен начин върху платното на един от най-големите български художници, може да посети галерията и да го направи.

"Избрали сме три прекрасни платна на български художници, част от колекцията на галерията, които са поставени в тази инсталация и всеки посетител до края на януари ще може да влезе и да оживее в една от тези картини”, разказа инициаторът на изложбата Десислава Петрова.

"Инициативата е част от нашата дългосрочна стратегия да вкарваме деца и родители в музеите и галериите, да са близо до изкуството, да успяват по един  забавен начин да се докосват до всичко ценно културно-историческо наследство на България”, каза още тя.