До момента са арестувани 12 заподозрени

12 арестувани в Турция след атаката в клуб на връх нова година, при която загинаха 39 души. Но издирването на заподозреният за атената продължава.

Властите разполагат с пръстовите отпечатъци и описание на извършителя, но все още не могат да го открият. Турските медии пуснаха видео, на което твърдят, че се вижда атентатора. На кадрите се вижда, че той е на стъклено гише, но не става ясно кога и къде е заснето видеото. Според полицейски източници, нападателят вероятно е от Узбекистан или Киргизстан.

По темата

До момента са арестувани 12 заподозрени.

Властите разполагат с пръстовите отпечатъци и описание на извършителя. Полицията разпространи нова негова снимка, но без да дава информация къде е направена и кога.

Турските медии пък пуснаха видео, на което твърдят, че се вижда атентаторът. На кадрите той подава документите си на служител през стъклено гише.

Според полицейски източници, нападателят вероятно е от Узбекистан или Киргизстан. 

Пострадалата българка е 28-годишна, родена в Шумен, работи в Норвегия. Родителите ѝ работят в Швеция. Състоянието ѝ е стабилно.  

„Експертите там твърдят, че този е много обучен, анализират стъпките му и според тях той е ранен и е участвал в боеве, дават му висока оценка, че е добър стрелец от близко разстояние”, коментира Илхан Андай, гл. редактор "24 Родопи".

„Представете си 180 изстрела, това означава, че е сменил 6 пълнителя. Професионален войник може би, 6 пулнителя не се сменят толкова лесно”, коментира експертът по сигурността проф. Николай Радулов.

Повече по темата гледайте във видеото.