Вижте какво време ни очаква

Жълт код в 12 области на Западна България заради интензивни снеговалежи. Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Ловешка, Габровска, Кюстендилска, Пернишка, София-град, София-област, Благоевградска, Пазарджишка и Пловдивска. В тези области ще се образува снежна покривка с дебелина 15-20 сантиметра. 

По темата

От днес започват обилни снеговалежи. В Западна България дъждът вече преминава в сняг. През деня валежите постепенно ще се усилят и ще обхванат цялата страна - в западните райони ще са предимно от сняг, а в останалата част от страната, все още от дъжд.

Тази нощ и утре за цяла България са обявени предупредителни кодове за опасно време. В по-голямата част от страната кодът е оранжев. В тези области ще духа силен вятър с пориви до около 90 километра в час. Ще вали сняг, ще се образува снежна покривка до около 15-20 сантиметра, в планинските части и повече.

Има условия за поледици и снегонавявания. В осем области на Западна България кодът е жълт. Там ще има валежи от сняг и ще се образува снежна покривка около 20 см, в планинските части и повече. 

Утре ще продължи да вали сняг и да духа силен североизточен вятър. Виелици и навявания освен в Североизточна България ще има и по високопланинските проходи. Температурите в страната ще се понижават. През почивните дни ще бъде много студено. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК