Испанецът е последното препятствие на пътя на Гришо към големия финал

Тенисистът Рафаел Надал носи часовник за 1,6 млн.лева на турнира „Australian Open”. Моделът RM 27-02 е изработен специално за него от Ричард Миле. От 2010-а година швейцарският дизайнер е спонсор на Надал и прави за него часовници - произведения на изкуството.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ЛУКСОЗНИЯ АКСЕСОАР

Други известни спортисти, които са почитатели на уникалния бранд, са бразилският шофьор от Формула 1 Фелипе Маса, Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън. 

По темата

Ако спечели на Откритото първенство, Надал ще прибере 2,2 млн. британски лири (което се равнява на над 5 милиона лева). Това ще му стигне едва за три броя от уникалните часовници, пояснява The Sun.

Испанецът е последното препятствие на пътя на Григор Димитров към големия финал. Този, който стигне до големия финал, ще получи 1,15 млн. паунда. Евентуалното завоюване на титлата пък би му донесло 2,24 млн. британски лири или 5 073 000 лева.

На официалния сайт на „Australian Open” организаторите обявиха, че тазгодишните награди възлизат на общо 50 млн. долара. Това било с 14% повече средства, отколкото били отделени през 2016 г.

Най-сериозен е скокът в премиите на тенисистите, отпаднали в ранните етапи на турнира. Те са получили с 30 на сто повече в сравнение със състезателите, заели същите позиции в крайното класиране от миналогодишния турнир.