Позициите на ГЕРБ и БСП ден след ветото на Румен Радев

„Партийните интереси на БСП по един застрашаващ начин започват да съвпадат с надпартийните на президента Радев. Начинът, по който БСП се обяви и бойкотира Закона за концесиите, вчера намери израз в изявлението на президента”, коментира в студиото на „Здравей, България” депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев. Повод за изказването му бе наложеното от президента вето върху Закона за концесиите. 

По темата

„Поздравявам президента заради този му акт, защото застана на страната на хората. Този закон създава хаос в много посоки. Има изключително много несъвършенства”, коментира депутатът от БСП Манол Генов.

А вчера президентът Румен Радев посочи: "Наложих вето върху Закона за концесиите. Законът беше приет в последните часове на 43-тото Народно събрание с минимално мнозинство и съдържа разпоредби, които поставят под въпрос принципите на правовата държава и местното самоуправление. Законът въвежда широки граници на субективизъм и възможности за корупционни практики и вземане на решения, ощетяващи обществения интерес. Той предвижда промени в 29 други закона, с което навлиза дълбоко в икономическите отношения". 

Държавният глава е категоричен, че преди приемането на толкова ключови промени в законодателството, трябва да има обществен дебат. 

В понеделник именно заради Закона за концесиите имаше протест пред президентството. 

Целия разговор гледайте във видеото.