Политическата кампания е в ход 50 дни преди вота

Предизборната кампания е в ход 50 дни преди вота. Средна заплата от 1500 лева и двойно по-високи възнаграждения за някои сектори - това са само част от обещанията.

Приоритетите в управленската програма на ГЕРБ са увеличение на минималната работна заплата от сегашните 460 на 650 лева. Партията обещава 1500 лева средна работна заплата. 

По темата

Плановете на БСП се очаква да станат известни през уикенда.

"На политическия пазар се предлагат много стоки менте. За това днес повече от всякога ни е нужен серум против сладката отрова на популизма", заяви бившият вицепремиер Томислав Дончев.

Затова обещаха 650 лв. минимална заплата и ръст на средната.

"ГЕРБ ще прави 1500 лева заплата. Ние можеше да я направим още 2016-а г.,  ако не бяхме изплатили 2,5 млрд. живи пари", изтъкна премиерът Бойко Борисов. 

Парите отишли за плащания по енергийните проекти на бивши управляващи. Като първи приоритет от ГЕРБ изведоха  „Образованието”. И обещаха, ако изкарат пълен мандат, двойно да увеличат учителските заплати. Така щели да се справят с неграмотността и агресията в училище.

В съдебната реформа, според плана на ГЕРБ, трябва да има справедливост и сигурност. Осъдените на последна инстания ще се закопчават още в съдебната залата. На гражданите, пострадили от корупция на пътя, обещаха камери във всяка кола на КАТ. Единен орган ще бори корупцията по високите етажи на властта. Застъпиха се и зад въвеждането на  доброволна военна служба.