Оказва се, че сред апашите има и деца на 10-11 години

Страх от грабежи и насилие в Монтанско.

Само преди два дни 82-годишният дядо Методи от село Владимирово беше ограбен посред нощ. Бил душен, за да каже къде е пенсията му.

По темата

За преживяното дядо Методи разказва през сълзи. Той лежал безпомощен, докато крадецът обръщал стаята му наопаки. След като намерил и взел 500 лева, крадецът си тръгнал.

„Съблече ми всичките дрехи, обърна ми джобовете”, разказа дядо Методи.  

Сега той твърди, че няма пари дори и за хляб.

Това е вторият обир в дома му за няколко месеца. През декември отново е нападнат. Апашите са две деца – на 10 и 11 години. Те са разкрити и вече са настанени в поправителни домове.

„Съблече ми всичките дрехи, обърна ми дрехите, няма пари”, заяви дядото.  

И други хора във Владимирово се оплакват от нагли кражби. Мъж разказа, че за една година и три месеца са му откраднати две биволици и едно биволче, на стойност около 5000 лева.

„С тази стока се препитавахме, издържам двама студенти”, разказва мъжът. Оплаква се, че няма никаква развръзка по тези кражби.

Кметът на Владимирово настоява освен през деня, в селото да има полиция и през нощта.

Представител на Криминална полиция заяви пред NOVA, че вторият обир в дома на дядо Методи е извършен от възрастен човек.

„Той е криминално проявен и е направил самопризнания. Предстои да му бъде внесена мярка за неотклонение „задържане под стража”. Парите са открити и иззети. Скоро най-вероятно ще бъдат върнати на дядо Методи”, обясниха от полицията.

На територията на дирекцията селото било най-натовареният участък.

Повече гледайте във видеото