Американският президент твърди, че някои медии разпространяват и неверни данни

Американският президент Доналд Тръмп отправи остра критика към ФБР за това, че не може да спре изтичането на държавна информация към медиите, съобщава БГНЕС.

По темата

ФБР е напълно неспособно да установи кои са хората, допуснали изтичане на информация, свързана с националната сигурност, които действат в нашето правителство от дълго време. Те не могат дори да намерят информаторите в самото ФБР. Секретната информация, която се дава на медиите, може да има разрушителен ефект за САЩ“, написа Тръмп в профила си в Twitter.

В петък телевизия CNN съобщи, че директорът на ФБР Джеймс Коми е отказал искането на Белия дом да бъдат събрани ръководителите на американските медии и да се опровергаят твърденията за контакти между предизборния щаб на Тръмп и Русия.

CNN и вестник „New York Times“ бяха първите медии, които съобщиха за подобни разговори по-рано този месец. Според източници на телевизията ден след излизането на публикациите, ръководителят на администрацията на Белия дом Рейнс Прибъс и заместник-директорът на ФБР Андрю Маккейб са обсъдили въпроса. Прибъс поискал Маккейб да организира брифинг и да опровергае съобщенията за подобни контакти.

През последните седмици Тръмп и администрацията му все по-активно атакуват американски медии, обвинявайки ги в разпространение на невярна информация. Преди дни отново в Twitter президентът нарече „New York Times", CNN, CBS и ABC "врагове на американския народ".