Хората се наредили за заверяване на удостоверения в Сливен

Сблъсъци на опашка за ТЕЛК. Полицията се намеси, за да разтърве десетки хора, чакащи на огромна опашка пред лекарската комисия в Сливен. 

Лицата, които получават експертно решение от ТЕЛК комисиите, задължително върху него трябва да получат печат „Влязло в сила” от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Без този печат на практика те не могат да се възползват от своите социални и финансови привилегии.

Хората се наредили за заверяване на удостоверения от комисията от ранни зори. Получили покана за това в последния момент. Крайният срок за оформянето на документите е днес. В противен случай ще спират помощите, отпускани на хората с оценка за нетрудоспособност от ТЕЛК.

Сутринта чакащите да получат печата били над 200 човека. Ръководството на ТЕЛК-а уточнява, че изискването за печат било от скоро. Отговорността прехвърлиха към Дирекция „Социално подпомагане”. Те били автори на новото изискване. Оттам пък смятат, че липсата на организация и съкратеното работно време са проблем на здравните власти.

Според неофициална информация проблемът идва от това, че между ТЕЛК комисиите и Агенцията за социално подпомагане няма електронна връзка.

NOVA потърси за коментар дирекция "Социално подпомагане" от къде се изискват тези документи, но към този момент оттам няма оторизиран служител, който да поясни защо се е стигнало до напрежение.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.