Детето не е било имунизирано срещу морбили

Ларингит е било усложнението, причинило смъртта на 10-месечното бебе, болно от морбили, съобщиха от УМБАЛ "Св. Георги". Детето не е било имунизирано срещу заразното заболяване, тъй като не е достигнало още необходимата възраст от 13 месеца, пише БГНЕС. 

По темата

Няма данни и майката да е била имунизирана. Тя е придружавала детето в клиниката. Наред с морбили, бебето е имало и тежък ларингит, който е част от клиничната картина на морбили, но когато се проявява в по-сериозна форма, се приема за усложнение, обясняват лекарите.

При наличието му в такава форма заболяването протича тежко и със спастични пристъпи. Вследствие на усложнението бебето е развило спастичен бронхит. След направена графия на белите дробове не е установена пневмония.

От болницата съобщават, че то е било консултирано с лекари от различни медицински специалности. Правени са му и инхалации. Въпреки лечението, в 4.00 часа на 9 април състоянието на детето рязко се е влошило и то е получило дихателна недостатъчност. Въпреки предприетите реанимационни действия, то е починало.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.