Остават пет дни преди втория голям мач на Кобрата на родна земя

Остават пет дни преди втория голям мач на Кубрат Пулев на родна земя.

Пулев ще се изправи срещу далеч по-опитния американец Кевин Джонсън, за да защити интерконтиненталната си титла. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Кобрата още е в Германия, където тренира в неговия клуб „Зауерланд“. Казва, че се чувства отлично и е уверен в победата си. Според треньорите му е в отлично физическо и техническо състояния.

По темата

Макар официалните му спаринг тренировки вече да приключиха, Пулев продължава да тренира – два пъти на ден, при стриктен хранителен режим.

„ Боксьор, който не е за подценява, макар че е 2 години по-голям от мен. Но смятам, че аз съм по-добрият”, заяви Кубрат Пулев, коментирайки съперника си.

„Кубрат е много добре подготвен. По важното е, че той има много добра основа, има опит. Основно в подготовката му се концентрирахме върху детайлите. Но противникът му не е за подценяване. Първите рундове просто трябва да е по-предпазлив. Но все пак Кубрат е добре подготвен, той е на друго ниво, като цяло”, заяви Ули Вегнер, треньор на Кубрат Пулев.

И чисто физически Кобрата е в отлично състояние, потвърждава личният му кондиционен треньор.

„Физически много добре се подготвил, направихме много качествени кондиционни тренировки. Все пак боксът не е само спаринги и силови тренировки, но и кондиционни упражнение, които правят боксьорът стабилен на ринга”, заяви кондиционният му треньор.

Ден след мача на Кубрат в София, един срещу друг за световната титла се изправят едни от най-големите имена в бокса – Антъни Джошоа и Владимир Кличко, от който Кубрат има единствената си загуба на професионалния ринг.

„За мен е все тая. Аз се подготвям и съм готов и за двамата. И във Facebook написах, че нито един от двамата не е непобедим, така че който победи – с него”, заяви Пулев.

Преди това обаче хиляди отново ще се съберат, за да подкрепят най-добрият български боксьор.

Не пропускайте двубоя между Кубрат Пулев и Кевин Джонсън на 28 април, петък, от 18.00 ч. на живо по DIEMA SPORT 2 и в платформата GONG PLAYБилетите за боксовия мач в зала "Арена Армеец" в София се продават в интернет в Еventim.bg

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.