На 25 и 26 април фестивалът ще събере 5000 посетители от над 90 държави

Започва изложението Webit.

На 25 и 26 април фестивалът ще събере в „София Тех Парк” 5000 посетители от над 90 държави, а повече от 300 лектори ще споделят безценен опит от водещите световни компании и ще ни помогнат да се адаптираме към тенденциите, които през следващите няколко години ще променят живота ни из основи. 

По темата

Екип на NOVA полетя с балон заедно с организатора на събитието Пламен Русев.

„Планирахме и да скочим с бънджи, но метеорологичните условия не позволяват това”, каза той.

„София е дигитална столица и днес ще го покажем на целия свят. Ще дойдат огромен брой инвеститори от цял свят, представители на най-големите технологични компании, както и много потенциални партньори и клиенти. Ще видите 100-те най-добри компании от цяла Европа”, обясни Пламен Русев.

„На Webit ще говорим за това какво е бъдещето на професиите, защото 80% от тях ще бъдат нови в следващите 10 години. До 5 години над 50% ще бъдат новите професии”, каза още той. 

„Освен факта, че посрещаме над 5000 души за тези дни в София, която нарекохме дигитална столица в дните на Webit, имаме над 2500 стартъпа от цял свят, които кандидатстваха. В тези два дни могат да бъдат видени 100-те най-добри. Това са милиони инвестиции в евро, които кацат в София. Надявам се бизнесът в България да се възползва”, коментира Аниела Русева, вицепрезидент на Webit.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.